E-Ticarette Başarı Öyküleri

Küresel Marka Nasıl Çıkar?

İZÜ Kariyer Merkezi tarafından organize edilen “E-Ticarette Başarıyı Yakalayan Şirketler .com” etkinliği 25 Kasım 2016 Cuma günü, üniversitemizin İSEFAM konferans salonunda gerçekleştirildi.

Anlatsın.com kurucusu Sargın Erdoğan’ın ve Voscreen.com kurucularından Deniz Dündar’ın katılımlarıyla gerçekleşen programa öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Programa kendi girişimcilik hikayesi ile başlayan Sargın Erdoğan, “Hayalindeki Şirketi Bul, Hayalindeki Üniversiteyi Bul, Hayalindeki Mesleği Bul” sloganlarıyla yola çıkan Anlatsın.com’a gelene kadar hangi yollardan geçtiğini anlattı. İş hayatına beyaz yakalı olma umudu ile atılan Erdoğan, e-ticarete geçiş öyküsünü ve tecrübelerini öğrencilerimizle paylaştı.

Erdoğan “Bir girişimcinin başarıya ulaşmasını sağlayan grafikte, olmazsa olmazı ölüm vadisine uğramaktır” sözleri ile girişimcilerin ilk girişimlerinde başarıya ulaşamasalar da yollarında istikrarlı bir şekilde devam etmelerini tavsiye etti. Girişimcilikte önemli olan şeyin piyasanın ihtiyacına yönelmek olduğundan bahseden Erdoğan, “Anlatsın.com’u açmadan evvel bir fizibilite çalışması yaptık. Yaptığımız çalışmanın sonunda gördük ki Türkiye’de yeni mezun öğrencilerin %85’i ne iş yapacaklarını bilmiyorlar. Bu soruna karşılık çözüm olarak Anlatsın.com’u açtık” dedi. Video röportajları ile iş arayanlara ve işverenlere zengin bir içerik sunan site, profesyonellerin ve öğrencilerin deneyimlerini de konu alıyor.

“Amatör ruh dert değil, önemli olan samimiyet” şiarı ile yola çıkan Erdoğan, konuşmasını “Girişimcilikte az ya da çok, bir risk almak gerekir” sözleri ile sona erdirdi.

Program Voscreen’ın Kurucusu Deniz Dündar’ın girişimcilik hikâyesi ile devam etti.

Dündar, programa “Voscreen altı yaşına kadar, anadilini öğrenen bir öğrencinin karşılaştığı bütün içerikleri bünyesinde barındıran koca bir okyanustur” sözleri ile başladı. Dündar, bizlerin İngilizce öğrenemediğimizin ve öğretemediğimizin büyük bir problem olduğunun üstünde durarak, Voscreen’ı kurmanın altında bu problematiğin yattığını belirtti.

“Bizimle iş yapmak isteyen Türk şirketler, yabancı dille mail atıyor, Türk olduğumuzu öğrenince bizimle çalışmaktan vazgeçiyor ya da ilgileri azalıyor” diyerek sözlerine devam eden Dündar, bunun en çok karşılaştıkları problem olduğu belirtti.

Program öğrencilerin sorularının cevaplanması ve İZÜ Kariyer Merkezi’nin Deniz Dündar ve Sargın Erdoğan’a hediye takdimleri ardından sona erdi.